Isolatiewerken

iSOLATIEWERKEN

Sarkingsysteem - Isoleren en renoveren van uw hellend dak

ISOTEC XL is een thermisch isolatiesysteem bovenop de kepers en vormt een ononderbroken isolatieschild. Er zijn geen koudebruggen of thermische onderbrekingen. Naast de snelheid in plaatsing, heeft ISOTEC XL 5 functie's: opbouwen van het dak, thermische isolatie, secundaire waterdichting, ventilatie en bevestigingssysteem voor dakpannen.


ALLE FUNCTIES IN 1 PLAAT


In een traditionele opbouw worden alle fasen apart geplaatst. Met ISOTEC XL combineren we het dampscherm, de isolatielaag, de onderdakfuncties en de pan- en tengellatten in één geïntegreerd systeem. ISOTEC beperkt de tijd dat een dak open ligt.


Powerroof Max


Powerroof max sarking

Powerroof® Max is speciaal geschikt voor de thermische (na)isolatie van sporenkappen (zonder dakbeschot).
Powerroof® Max is voorzien van een onderdakfolie die verlijmd is op de aluminiumbekleding.
De Rectivent overlapping die middels de geïntegreerde plakstrook op de plaat wordt gelijmd, zorgt voor een winddicht dak.
De platen zijn eenvoudig aan te brengen ook bij ongelijkmatige tussenafstand van de sporen.
Bij renovatieprojecten zorgt Powerroof® ervoor dat de bestaande binnenconstructie ongewijzigd kan blijven.
Poweroof® Max is aan beide zijden voorzien van een licht gewafeld zuiver aluminiumfolie van 50 μ.
Het tand-en- groef kliksysteem waarborgt een snelle, eenvoudige montage en een doorlopende isolatie schil.


Belangrijkste voordelen

  • Goede thermische prestaties: λD = 0,022 W/mK
  • Isolatie en onderdakfolie ineen zorgt voor een windicht dak
  • Lichtgewicht voor eenvoudigere en snelle montage
  • Eenvoudig te combineren met dakramen
  • Ideaal voor renovatie en restauratie

Isolatie bovenop uw plat dak - Warm dak


Een warm dak heeft betrekking op de locatie van de isolatie ten opzichte van het dakbeschot. Bij een warm dak wordt de dakisolatie aan de buitenkant van de dragende constructie aangebracht. Bovenop deze isolatie wordt dan een afdekking of waterkerende laag geplaatst zoals epdm, rubber of roofing.


Bij een warm dak is er geen spouw. Dat maakt dat het dak samen met de woning opwarmt. Daardoor is de dakconstructie meer bestand tegen verschillende weersomstandigheden en is er minder kans op scheurvorming in de dakvloer. Dakisolatie van buitenaf zorgt er ook voor dat het dak fungeert als warmtebuffer. Het dak slaat overdag namelijk warmte op en geeft deze ‘s avonds geleidelijk af.


Bij een dak geïsoleerd langs de buitenkant wordt er onder de dakisolatie een dampscherm aangebracht. Dat voorkomt dat het vocht van de onderliggende verdieping de isolatie bereikt en condenseert, wat een negatieve invloed heeft op de isolatiewaarde.


Een dak isoleren langs buiten is de meest gebruikte techniek van dakisolatie, vooral bij platte daken. Bij de plaatsing zijn er 2 opties. Of de bestaande dakhuid wordt verwijderd, of een nieuw warm dak wordt geplaatst bovenop de bestaande dakhuid. De isolatie kan mechanisch worden geplaatst met behulp van koudlijm of een schuimende PU-lijm.


Isolatie plat dak

Isoleren langs de binnenkant van het dak

U kan ook isoleren tussen de spanten en/of de kepers met minerale wol. Met minerale wollen zijn isolatiedikten rond de 20 cm aan te raden.

Minerale wol bestaat uit gesponnen draden van gesmolten glas (glaswol) of steen (steenwol). Deze draden worden op een speciale manier bij elkaar gevoegd zodat er een wollige structuur ontstaat. De wol wordt vervolgens samengeperst tot platen of dekens die als isolatiemateriaal dienen. Het voordeel van isoleren langs de binnenkant is dat dit goedkoper is dan isoleren langs de buitenkant maar dit is door de contructie of afgewerkte zolder en de hoeveelheid minerale wol die nodig is niet bij elk dak mogelijk.